Boligmarkedet slår rekorder: Det gælder alle boligtyper

Selvom vi flere gange har hørt, at væksten på boligmarkedet er stagnerende, er der stadig imponerende tal at finde, hvis man kigger på statistikker fra Boligsiden. I november kunne de nemlig meddele, at salget af huse i årets første ti måneder var fire procent sammenlignet med sidste år. Mest imponerende er sommerhusene, som efter salget i oktober allerede ligger på samme niveau som hele sidste års handler. Mange folk vælger at investere i sommerhuset, og med en relativ høj friværdi i sin bolig og en attraktiv ferieform, anser mange det for en utroligt tiltrækkende investering. I takt med, at 2019 nåede sin ende, fortsatte den positive udvikling. Faktisk blev 2019 lidt af et rekord-år. Der blev i alt solgt 50.507 villaer og rækkehuse, som er det højeste i årtiet. Såfremt du selv står over for et boligkøb, skal du huske forsikringerne.

Husk forsikringen, når du flytter i ny bolig

Såfremt du står over for et kommende boligkøb, skal du huske at undersøge de mere praktiske ting. Det indebærer blandt andet forsikringer. Og hvordan er det nu lige med dem? Hvis du flytter i hus og sommerhus – som vi vil tage udgangspunkt i her – skal du undersøge husforsikringen og ejerskifteforsikringen. Der er faktisk ingen af de to forsikringer, der er lovpligtige. Men hvis du optager lån i forbindelse med boligkøbet, vil det være et krav at tegne en brandforsikring, og den tegnes oftest i forbindelse med husforsikringen. Ejerskifteforsikringen er dog hundrede procent “frivillig”. Tegningen er dog betinget af, at sælger har anvendt huseftersynsordningen. Det indebærer udarbejdelse af tilstandsrapport og elinstallationsrapport, indhentning af tilbud på ejerskifteforsikring og skriftlig erklæring om at ville betale halvdelen af forsikringspræmien.

Salget af ejerboliger og salget af ejerskifteforsikringer og husforsikringer følger hinanden. Eller rettere; salget af forsikringer følger udviklingen på boligmarkedet. Jo flere boliger der bliver solgt, jo flere mennesker har brug for en forsikring. Find gode råd til forsikringer og boligen her.

Få gode råd til boligkøbet

Var du en af de mange, der købte bolig i 2019? Eller planlægger du at finde drømmehuset i 2020? Dansk Boligforsikring – udbyder af ejerskifteforsikring og sælgeransvarsforsikring – har udarbejdet en boligguide, hvor diverse steps i processen er beskrevet. Her til er der listet op, hvilke ting man skal være opmærksom på. Der er mange ting at forholde sig til som kommende boligejer, og det er ikke alle, der har prøvet det før.

Få flere gode råd på Dansk Boligforsikrings blog.

You may also like...