Et dansk boligmarked i rivende udvikling

Det danske boligmarked har siden begyndelsen af januar 2020 og frem til sommeren 2021 taget fusen på de fleste – selv de mest erfarne boligmarkedseksperter.

For det var formentlig de færreste af dem, der, med coronapandemien in mente, havde regnet med, at boligmarkedet i denne periode ville sætte den ene rekord efter den anden i relation til boligpriser og antallet af bolighandler. Men det var ikke desto mindre lige præcis, hvad boligmarkedet gjorde.

Danskernes bevægelsesfrihed har været begrænset, og især mulighederne for at komme udenlands har det seneste halvandet år været meget begrænsede. Og det faktum har fået danskerne til prioritere udskiftning af den eksisterende bolig til en ny, ligesom der også har været knald på salget af sommerhuse.

Dansk Boligforsikring har fulgt udviklingen tæt, og på deres hjemmeside har de løbende udgivet relevant og aktuel statistik. Udvalgte nøgletal og statistik fra Dansk Boligforsikring præsenteres her for at give et indblik i og en dybere forståelse af udviklingen på boligmarkedet.

Milliardforbrug i 2020

Da 2020 nåede sin afslutning, kunne det gøres op, at danskerne i løbet af årets foregående 12 måneder havde handlet boliger for intet mindre end 252 milliarder kroner. Beløbet svarer til, at danskerne brugte rundt regnet 690 millioner kroner på boliger om dagen, og det er en ganske markant rekord.

Dansk Boligforsikrings statistik viste, at Langeland, Samsø og Lolland kommuner var dem, der havde oplevet den største stigning i kroner brugt på boliger sammenlignet med 2019.

Tempoet er eskaleret i 2021

Med tanke på, hvor højt et tempo boligmarkedet bevægede sig i i 2020, var det svært at forestille sig, at det skulle fortsætte ligeså i 2021. Men det gjorde det, og det endda i et tempo, der har været endnu højere end i 2020.

Kigges der isoleret set på 1. kvartal af 2021, blev der her solgt lige knap 35.000 boliger. I 2020 blev der til sammenligning solgt på den gode side af 21.000 boliger.

Marts 2021 markerede sig som en rekordmåned med tæt på 14.000 solgte boliger. Det er næsten dobbelt så mange som samme måned i 2020 og 2019.

Står du over for et boligkøb i 2022, kan du kontakte Dansk Boligforsikring for et tilbud – det er uforpligtende.

You may also like...