Brystforstørrende operation: Sådan vælger du de rigtige implantater

Når man skal have en brystforstørrende operation, er der flere ting, man skal tage stilling til. Først og fremmest skal du vælge, hvilket mærke du ønsker implantaterne fra. Dertil kommer formen, profil, størrelse, valg af indgang og placering af implantaterne. Her bliver du guidet til, hvordan du vælger de helt rigtige implantater, som passer til dig og dine ønsker.

Mærke på implantaterne

Der findes flere forskellige mærker af brystimplantater. Det kan være forskelligt fra plastikkirurgisk klinik til plastikkirurgisk klinik, hvilke mærker de vælger. Privatklinikken AK Nygart tilbyder fx mærkerne Mentor og Motiva, som begge er skærefast silikone modsat fx mærker, der tilbyder saltvandsimplantater. Fordelen ved skærefast silikone er, at de holder formen. Derudover er der heller ikke risiko for, at et hul i implantatet vil betyde, at silikonen flyder ud.

Som almindelig patient, der ønsker en brystforstørrende operation, kan det være svært at vurdere forskellen mellem fx Mentor og Motiva, da de er meget tekniske. Derfor kan du få gode råd og vejledning ved den obligatoriske forundersøgelse.

Formen på dine nye silikonebryster

Silikonebryster er ikke bare kuglerunde implantaterne. Der findes flere forskellige forme på implantaterne, og valget af form afhænger af den enkeltes ønsker. Nogle patienter ønsker helt runde implantater, da de giver runde bryster med god fylde både øverst og nederst. Man får et mindre naturligt look med runde implantater, men til gengæld har den ingen betydning for udseendet, hvis implantatet (mod forventning) skulle rykke sig.

Andre patienter har et ønske om mere naturlige bryster, og her er de dråbeformede implantater populære. Her er der mere fylde i bunden af brystet, mens der er mindre øverst.

Brystets profil

Det er ikke kun formen på brystet, man skal tage stilling til. Også profilen på brystet er vigtigt at gøre sig nogle overvejelser omkring. Profilen handler om, hvordan brystet ser ud fra profil dvs. hvor meget de strutter. Din plastikkirurg vil kunne guide dig i, hvilken type profil du bør vælge. de forskellige mærker tilbyder nemlig forskellige profiler.

Størrelsen på implantaterne

Størrelsen på silikonebryster er også vigtigt at gøre sig overvejelser om. Når man vælger implantater, måles størrelsen i milliliter. Det er dog meget forskelligt fra person til person, hvordan de forskellige størrelser vil se ud. Det skyldes først og fremmest, at vi alle har forskellige kroppe, og derfor vil det samme implantat se forskelligt ud fra person til person. Nogle af årsagerne er, at bredden på brystkassen og hudens elasticitet spiller ind. Det kan derfor være en rigtig god idé at have billeder af andre som en reference i forhold til det endelige udtryk, men du skal være opmærksom på, at det sagtens kan være, at du skal have et større eller mindre implantat for at opnå samme udtryk.

You may also like...