Hvad koster en øjenoperation med laser?

Flere og flere får foretaget en laseroperation, som skal afhjælpe alt fra langsynethed og nærsynethed til tynde hornhinder og bygningsfejl. Der bruges den nyeste laserteknologi, hvor der tages udgangspunkt i hver enkelt patients øje/øjne og konkrete synsudfordringer. Synet forbedres ved hjælp af laser, som sliber hornhinden meget skånsomt – enten fladere, mere krum eller mere ensartet afhængig af udfordring.

Inden man får øjenoperationen får man foretaget en forundersøgelse og en samtale med øjenlægen, hvor man får svar på sine spørgsmål og et evt. forløb kan planlægges.

Den obligatoriske forundersøgelse er uforpligtende og gratis, mens selve operationen koster penge. Hos Øjenkirurg Peter Brincker koster laseroperationen 20.000 kroner, hvis den foretages på et øje, mens det koster 35.000 kroner for begge.

Kan man få tilskud til øjenoperation?

Det er muligt at få tilskud til sin øjenoperation med laser gennem det offentlige. Det kræver dog, at du lever op til et af følgende krav

  • + 6 eller – 6 på begge øjne
  • een bygningsfejl på mere end + 3 eller – 3 på begge øjne
  • styrkeforskel mellem øjnene på mere end + 3 eller – 3

Har man en privat sygeforsikring kan nogle grupper også få tilskud derigennem. Tjek dit forsikringsselskab, og hør om mulighederne for økonomisk tilskud.

Hvor længe holder resultatet?

Hvis man selv skal betale og ikke kan få tilskud fra forsikring eller det offentlige, er det en større udskrivning. Dog holder resultatet resten af livet, og øjnene påvirkes kun af de typiske ændringer, som man kan opleve gennem livet. Fx alderssyn. Folk, der får foretaget en øjenoperation, oplever desuden, at livet bliver nemmere og livskvaliteten øges, når man ikke skal tænke på briller og kontaktlinser.

You may also like...