Mangler du D-vitamin – så er du ikke alene

I dagens Danmark er der utrolig mange, der lider af D-vitamin mangel. Det er ikke noget, man som sådan opdager selv, da der ikke rigtig er tydelige symptomer at spore. Men det kan godt være et problem alligevel.

D-vitamin er med til processen med at optage kalk i knoglerne, og samtidig er D-vitamin vigtig, når immunforsvarets dræberceller skal på arbejde. Deres arbejde går ud på, at slå udefrakommende vira, bakterier etc. ned og det kan de kun, hvis vi har D-vitamin tilstede.

I Danmark får vi ikke nok D-vitamin om vinteren og nogle får det heller ikke om sommeren. Det er først og fremmest fordi mange holder sig helt væk fra solen om sommeren og fordi solen ikke rigtig er til stede om vinteren.

Hvis man skal spise sig til D-vitamin skal man sørge for at få masser af den fede fisk og æg. Men det er en god ide at tage et tilskud specielt i vinterhalvåret.

d-vitamin

Det er altid rart at være på den sikre side, synes jeg. også fordi D-vitamin har indflydelse på vores kalcium optagelse, og dermed knogler og tænder.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *