Paradentosebehandling eller implantater – valget er dit

En tandbehandling i dag er ikke, hvad det har været – heldigvis! Kigger vi nogle år tilbage, var tandbehandlinger noget, som alle frygtede, fordi de var yderst smertefulde, og de gjorde bestemt heller ikke noget godt for pengepungen. Sådan er det heldigvis ikke længere, men vi ser en uheldig udvikling. Flere og flere danskere rammes af paradentose, og det kan meget vel være et tegn på, at vi lever forkert, men hvorom alting er, så har tandklinikkerne i Hellerup og København aldrig udført så mange paradentosebehandlinger, og sat så mange implantater op, som de gør nu, hvilket kan være en uheldig tendens i det danske samfund.

Hvorfor er det et problem, at flere og flere får paradentosebehandlinger og implantater? Tandklinikkerne tjener jo godt på det, så hvad er problemet egentlig? Dette er der rigtig mange, der undrer sig over, og derfor vil vi uddybe det lidt nærmere.

Ja det er rigtigt, at tandklinikker i bl.a. Hellerup tjener på, at nødvendigheden af en paradentosebehandling og behovet for implantater stiger, men det er patienterne og deres sundhed, det i første omgang handler om. Det handler ikke om, at tandklinikkerne skal tjene penge på vores andres dårligdomme, men at vi kan få bekæmpet disse dårligdomme, så vores sundhed kan blive bedre. Sygdommen paradentose har nemlig visse konsekvenser, og dem kan du læse mere om i nedenstående afsnit.

Er man så uheldig at blive ramt af paradentose, hvilket størstedelen af danskerne desværre gør, så er det ekstremt nødvendigt at få en paradentosebehandling hurtigst muligt. Får man ikke en dybdegående paradentosebehandling kan man i værste fald miste sine tænder, og i så fald er det nødvendigt at få implantater, hvis man vil opretholde samme levestandard, som man havde før paradentosen. Implantater er langt dyrere end en simpel paradentosebehandling, så det er ikke her, man skal være nærig, for i sidste ende kan det koste en dyrt.

Opdages paradentosen ikke i tide, kan man som sagt risikere at miste sine tænder, og her er implantater den eneste måde at få etableret sig nogle nye tænder på. Har man ikke råd til implantater, eller vælger man simpelthen bare at være tandløs, så kan det blive rigtigt svært at spise, og for mange er der også større kosmetiske problemer forbundet med dette.
implantater
Har du mistanke om, at du måske har paradentose, så ring hurtigst muligt til din tandklinik og bed om at få en tandbehandling for at vurdere, om det er nødvendigt med en paradentosebehandling. Mister du pludselig dine tænder, er det måske allerede for sent med en paradentosebehandling, og det kan derfor være nødvendigt at få implantater. Dette er en lang proces, så hav tålmodighed.

Er du interesseret i ydereligere informationer om paradentosebehandlingen eller implantater, så beskriver denne tandklinik i Hellerup forløbet meget godt.

You may also like...

1 Response

  1. Majbritt siger:

    Rigtig fin artikel. Jeg har dog et par spørgsmål: Kan du sige noget om, hvor meget en paradentosebehandling nogenlunde koster? Og ved du, hvor meget man ca. må slippe for et par implantater?

    Jeg befinder mig nemlig i en situation, hvor jeg desværre har på fornemmelsen, at jeg mulighed kan have paradentose, og jeg har samtidig også en fornemmelse af, at det ikke bliver helt billigt, men det kunne være meget rart at vide, hvor mange penge der er tale om.

    Jeg håber at høre fra dig inden for den nærmeste tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *