Hvad skal en nærende og sund frokost bestå af?

Sundhed er en af de helt store trends i disse år. For mange mennesker er det blevet et personligt projekt, at man skal være så sund som muligt. Og derfor er det også ved at gå op for mange, at det ikke kun handler om træning, men i den grad også om det, man putter i munden. Der er så stort fokus på kost og diæter, at det næsten er blevet en religion. Mens nogen tyr til grøntsager og intet andet, er der andre, der mener, at vi skal spise, som vores forfædre gjorde det. Derfor kan det efterhånden være svært at finde ud af, hvad der egentlig er sundt. Hvad skal man spise, hvis man gerne vil have en sund frokost hver dag?

Grøntsager er altid in

Der er som sagt kommet mange bud på, hvad sundhed egentlig er. Og ikke mindst hvad en sund kost er. Nogle skælder pasta og andre kornprodukter ud, mens andre mener, det er kødet og mejeriprodukterne, der er den helt store synder. Men alle disse diæter har én ting tilfælles: Grøntsagerne. Der er endnu ikke nogen, der har sagt, at grøntsager er usunde at spise. Tværtimod. Hvis du vil være sikker på, at du får dine vitaminer og mineraler, bør du basere din kost på grøntsager. Grøntsagerne, både de fine og grove, er lidt dit ”safe-choice” – med dem går du ikke galt i byen, hvis du gerne vil spise en sund frokost hver dag.

Vælg økologiske råvarer

Uanset hvad du spiser, er det altid bedre, hvis det er økologisk. Det gælder for grøntsager, pasta, kød og mejeri. Når der er tale om økologiske råvarer, er de nemlig blevet produceret ud fra nogle strenge standarder. Eksempelvis er der regler for, hvor meget plads dyrene skal have, hvordan man må bekæmpe skadedyr i afgrøderne og lignende. Samtidig siger du farvel til en masse e-numre og andre kunstige tilsætningsstoffer, når du vælger økologisk. Når du vil være sikker på en lækker og sund frokost, er det derfor et godt sted at starte at gå efter de økologiske råvarer.

En sund frokost er baseret på kostrådene

At spise sundt hver dag kan gøre en stor forskel i længden. Derfor er der mange, der går op i at spise en sund frokost. Hvis man vil være sikker på, at ens frokost er sund og nærende, er det en god idé som udgangspunkt at følge Fødevarestyrelsens kostråd. De er nemlig baseret på indgående forskning og er råd, som de fleste kan implementere i deres kost uden en større omlægning. Som tidligere nævnt er det også et af rådene, at man skal spise mange grøntsager. Derudover skal man passe på med mættet fedt, sukker og salt. Hvis man lever efter disse råd til hverdag, er det ret sikkert, at man vil have en overordnet sund kost og et godt helbred. Derfor er de gode at tage med i betragtningen, når man vælger sin sunde frokost.

Frokostordning med fokus på sundheden

I dag er der mange, der spiser frokost på arbejdet. Hvis man gerne vil spise en sund frokost, udelukker det ikke muligheden for en god firmafrokost. Det kan nemlig tage både tid og energi at skulle lave en madpakke, så der er mange, der foretrækker en frokostordning for at få hverdagen til at hænge sammen. Heldigvis er der frokostordninger som denne, hvor der er fokus på sundheden. Så kan man få de sociale fordele ved en hyggelig firmafrokost i pausen, samtidig med at man ikke går på kompromis med sundheden. En sund frokost vil også gøre, at man har mere energi i løbet af dagen og er mere produktiv i sit arbejde.

You may also like...