Billigt sexlegetøj

Billigt sexlegetøj har været genstand for megen diskussion, primært fordi billigt sexlegetøj meget ofte kædes sammen med kinesiske producenter og producenter i Fjernøsten generelt. Her spekulerer mange så omkring, at billigt sexlegetøj skulle indeholde stoffer, der er skadeligt for dig, når du anvender sexlegetøjet. Det passer helt enkelt ikke, at bare fordi sexlegetøj er produceret i Fjernøsten så ligger det dermed eksplicit fast, at sexlegetøjet er skadelige. Det er der flere årsager til, og lad os starte med den første myte omkring billigt sexlegetøj:

Billigt sexlegetøj indeholder ftalater

Billigt sexlegetøj indeholder ikke ftalater. Enhver producent, der ønsker at sælge sexlegetøj i Europa er underlagt loven omkring produktsikkerhed. Denne produktsikkerhed er en lov under EU og den tilsiger at producenten garanterer for at produktet lever op til EU’s lov om produktansvar. Det betyder, at billigt sexlegetøj også falder ind under denne kategori. Da ftalater er på listen over hormonforstyrrende stoffer kan produkter der har CE-mærket (produktansvarsloven) under ingen omstændigheder indeholde ftalater. Og så er den faktisk slet ikke så meget længere. Der knytter sig også en anden sandhed til billigt sexlegetøj. Ftalater blev nemlig brugt til at blødgøre PVC-plastarter, og sagen er faktisk den at PVC i dag bliver brugt i meget, meget få dildo-typer. Som oftest i dobbelte pardildoer. En erstatning for ftalater kaldet DMEP er den, der anvendes i de meget få typer af dildoer og sexlegetøj generelt. Denne erstatning tillades af den danske fødevarestyrelse. Det tilhører gruppen af ftalater, det tilhører bare ikke den gruppe, der regnes for at være hormonforstyrrende.

Konklusionen er altså den, at der ikke kan sandsynliggøres at bare fordi sexlegetøj er billigt indeholder det automatisk blødgørere i form af ftalater. Når det er fastslået, så hold tillige for øje, at der ikke anvendes ftalater i f.eks. dildoer og billigt sexlegetøj af andre plasttyper. Andre plasttyper kan være silikone, TPR-plast (populært kaldet for cyberskin), TPE og andre typer. TPR og TPE er såkaldte tripolymere plasttyper og består af en række sammensatte plastmolekyler, der heller ikke indeholder ftalater.

Billigt sexlegetøj er noget bras

Ja, det hører vi ofte og vi hører ligeså ofte, at det er fordi at det billige sexlegetøj er fremstillet i Fjernøsten. Derfor er det noget bras. Der er også et rygte, der siger, at billigt sexlegetøj ikke holder lige så længe som sexlegetøj, der er af en kendt mærkevare. Begge dele passer ikke.  Alt sexlegetøj, herunder også det billige sexlegetøj er fremstillet i Fjernøsten. Tænk på en Apple iPhone. Hvor er den produceret henne? Den er produceret i Kina, altså i Fjernøsten. Gør det telefonen til en dårlig telefon? Nej, vel. Det forholder sig på samme facon med sexlegetøj. Noget er designet i Sverige, noget i USA eller i Canada. Alt sexlegetøj har det tilfælles, at det er fremstillet i Fjernøsten. Det, der gør sig gældende ved billigt sexlegetøj er, at det er designet og fremstillet i Fjernøsten. Og kvaliteten er nøjagtig lige så god som hvis det var designet i de førnævnte lande. Prisen er bare cirka en tredjedel lavere. Det er sådan det forholder sig med billigt sexlegetøj. Den næste påstand vi skal tale om er, at billigt sexlegetøj ikke skulle holde så længe. Se, der er intet sexlegetøj, der er designet og skabt til at holde for evigt. Når man som ingeniør skal designe sexlegetøj indbygger man en beregnet levetid på sexlegetøjet. Man gør det samme i alle brancher. F.eks. bilindustrien. Alt designes med en indbygget levetid og intet holder for evigt. Når man designer sexlegetøj udregner man en forventet levetid ud fra valget af materialer, priserne på materialer, og den samlede pris for produktet. Materialevalg afgør altså prisen på det billige sexlegetøj og således også holdbarheden. Det som kan loves omkring sexlegetøj er, at det holder i minimum 24 måneder som jo modsvarer din reklamationsret, og det holder i hvert fald i 12 måneder som er din garantiperiode. Det er selvfølgelig sådan, at hvis du køber en billig rabbit vibrator og sætter den til at køre i 12 måneder uafbrudt, så garanterer vi at den ikke holder til det. Det gør de kendte mærkevarer heller ikke for så overskrider du med garanti den indbyggede levetid. Anvender du derimod den billige rabbit vibrator normalt, holder den billige rabbit vibrator nøjagtigt lige så længe som den dyre rabbit vibrator gør det.

Det er hermed anskueliggjort, at der ingen sammenhæng er mellem billigt sexlegetøj og indholdet af skadelige stoffer som ftalater. Der er blevet forsøgt at tegne et skræmmebillede af billigt sexlegetøj som ingenting har på sig. VI mangler at tale om den sidste forordning under EU. Det første emne vi talte om var en EU-lov, kendt som CE-mærket. Der findes en anden forordning – ikke en lov – som producenter af sexlegetøj skal forholde sig til, når man ønsker at sælge legetøjet på de europæiske markeder.

RoHS-forordningen under EU

RoHS-forordningen er ikke en lov som navnet tydeligt angiver. Der er tale om en forordning og RoHS-forordningen sikrer, at elektrisk legetøj er helt sikkert at anvende under normale forhold. Når man anvender elektrisk og billigt sexlegetøj skriver producenten under på, at sexlegetøj ikke afgiver skadelige stoffer eller på anden vis kan gøre skade på brugeren. Og ved du nu hvad? Alt billigt sexlegetøj som også er elektrisk har RoHS-forordningen trykt på pakken. Det vil altså sige, at producenten indestår for, at sexlegetøj er sikkert at anvende under normale forhold. Normale forhold betyder groft sagt, at du anvender sexlegetøj som det er tiltænkt. Altså ikke bruger sexlegetøj under vand, hvis producenten siger du ikke må. Ej aftørrer produktet i sprit eller anden fortynder, hvis producenten siger du ikke må. Overholder du derimod alle retningslinjer for sikker anvendelse af sexlegetøjet som producenten skriver, er sexlegetøj helt sikkert at anvende. Og sådan er det altså. Også med billigt sexlegetøj.

Der er altså ingen sammenhæng mellem billigt sexlegetøj og holdbarheden af legetøjet som kan godtgøres bare fordi det er billigt. Det, der bør og skal være det afgørende i dit fremtidige valg af sexlegetøj er altså sexlegetøjets funktion og virkemåde. Det kan garanteres, at funktionen og tilfredsstillelsen som du får af billigt sexlegetøj er den samme.

billigt sexlegetøj
billigt sexlegetøj

You may also like...