Hvorfor børn bør lege med fjernstyrede biler og helikoptere

Mange tror fejlagtigt, at legetøj er noget, fanden har skabt, og selvom det kan virke som en rigtig stor tidsrøver, så er der faktisk flere grunde til, at det er sundt at lade sit barn lege med legetøj som diverse byggesæt, legoklodser, og det lidt mere moderne legetøj, som fx fjernstyrede biler og helikoptere.

Udviklingen inden for legetøj er konstant, og man kan nemt blive fristet til at tænke, om der overhovedet findes legetøj om blot 5 år, fordi mange børn i dag har erstattet det traditionelle legetøj med mobiltelefoner, tablets og computere, men tag ikke fejl. Legetøj er legetøj, og det er i kontant udvikling, ligesom alt andet i øvrigt.

fjernstyret helikopter
Den klassiske: Fjernstyrede biler og helikoptere

Det er efterhånden ved at være nogle år siden, det blev populært at have en fjernstyret bil eller helikopter tilknyttet sit udvalg af legetøj, men det fjernstyrede legetøj er for alvor kommet tilbage, og det er faktisk ikke kun børn, der nyder godt af deres egenskaber – mange voksne har nemlig til hobby at køre med en fjernstyret bil eller flyve med en fjernstyret helikopter. Hvorfor kan det så være? Svaret er faktisk meget enkelt; fordi det er sjovt!

fjernstyret bil

Grunden til at det er så sjovt at lege med en fjernstyret helikopter eller en fjernstyret bil er, at det er en udfordrende leg, der byder på en masse elementer af spænding. Flyver man fx med en fjernstyret helikopter, gælder det om at holde helikopteren i luften så lang tid som muligt, uden at den falder ned, eller flyver ind i noget og i værste fald går i stykker. Samme princip gælder for en fjernstyret bil. Forskellen er bare, at det hele naturligvis foregår på jorden og alt afhængigt af, hvor god kvaliteten er, kan man også køre på forskelligt terræn.

Legetøj fremmer børns udvikling

Legetøj fremmer børns udvikling, idet det lærer barnet at tænke selv og tage ansvar for sine handlinger. Kører barnet den fjernstyrede bil, eller flyver den fjernstyrede helikopter, ind i noget, er det barnets egen skyld og er ansvarlig for, at bilen eller helikopteren måske er gået i stykker.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *