Gangstativer og el cykler kan bruges til mange ting

Enhver samfundsforsker kan bekræfte, at der kommer flere og flere ældre i det danske samfund. Det skyldes først og fremmest, at der bliver født færre børn, men har også noget at gøre med, at levealderen er blevet forhøjet de senere år, og at vi tager os godt af vores ældre. Handicapudstyr, ældrepleje og lignende er kommet meget i fokus, hvilket har dannet grobund for forbedringer indenfor klassiske opfindelser som gangstativer og el cykler. Det er en positiv udvikling, som man håber på vil fortsætte i fremtiden. Ældre er jo ikke bare gamle mennesker, de er pårørendes forældre, bedsteforældre, oldeforældre og så videre.

El cykler giver afgørende hjælp med på vejen

De fleste kan i ny og næ have det sådan, at de bare ikke orker at tage cyklen når de skal et sted hen. Det kan skyldes modvind, kuperet terræn eller rendyrket dovenskab. Med tiden kan alder eller handicap dog gøre, at man rent fysisk ikke kan overkomme at cykle en tur, selvom man virkelig ønsker det. Det er i sådanne situationer, at el cykler er oplagte at købe.

El cykler er nemlig bygget sådan op, at der er tilkoblet en motor til cyklens pedalsystem. Denne bliver drevet af et batteri, som typisk sættes fast under bagagebæreren. Motoren styres ved hjælp af et særligt håndtag på styret. På den måde behøver man ikke at have motoren koblet til hele tiden, hvis man ikke ønsker det. Den fungerer i princippet som en slags hjælpemotor, der kan sættes til at hjælpe en med at træde rundt i pedalerne, så det ikke er ligeså hårdt. Dette princip er selvfølgelig meget nyttigt, hvis man skal op ad en bakke, men også hvis man er løbet tør for kræfter på den sidste strækning inden man er fremme. Mulighederne er mange.

De fleste el cykler kan køre meget længe på en fuld opladning af batteriet. Naturligvis er dette dyre batteri sikret mod tyveri ved at være låst fast til cyklen, og på den måde er det forsikret i sig selv mod tyveri. Motoren i el cykler har flere trin, så man kan selv styre, hvor meget støtte man vil have på turen. Denne fleksibilitet har allerede tiltalt rigtig mange mennesker, unge som ældre, og det vil den helt sikkert også fortsat gøre. Hvis du savner at få dig en dejlig cykeltur i det fri, så kan du overveje, om en el cykel kunne være løsningen. Det er en investering, men sådan en af slagsen som du ikke fortryder.

Gangstativer bruges af mange og produceres af mange

Mange plejehjem i Danmark har en fast beholdning af gangstativer, de kan bruge når de ældre har brug for dem. Gangstativer fungerer som en vigtig støtte når mennesker uden så mange kræfter tilbage alligevel har brug for at komme ud og bevæge sig lidt. De er ikke beregnet til de raske gåture, men derimod de ture, hvor hvert et skridt ville være en uoverkommelig kamp uden, og hvor hvert et skridt er en sejr.

Der er mange firmaer i Danmark, der producerer handicapudstyr som gangstativer, netop fordi der er en stigende efterspørgsel efter dem. I samme omgang er der også mange producenter af rollatorer og andet udstyr til ældre og handicappede. Måske har du selv en slægtning eller en bekendt, der kunne have brug for et eller flere gangstativer til diverse aktiviteter, som lige nu ikke er mulige for dem. I så fald skal du ikke tøve med at undersøge, hvor du kan købe dem!

1 Response

  1. Mariann Duus siger:

    Det er interessant at læse, hvordan el cyklerne egentlig fungerer, da jeg selv ofte har overvejet, om det ikke ville være en god investering. Og et af de spørgsmål, jeg havde, var netop, hvordan man sikrede batterier mod tyveri, og det mysterie har jeg nu fået løst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *