Advokat – få hjælp af en advokat i forbindelse med retshjælp og andre juridiske spørgsmål

Har du begrænsede midler, og er du i behov for retshjælp, så få hjælp af en advokat. En advokat kan her give rådgivning omkring juridiske spørgsmål gratis eller meget billigt.

Sidder du i en juridisk klemme, men føler ikke, at du har råd til at gå til en advokat? Heldigvis for dig, så er der en måde at komme rundt omkring dette problem.

Løsningen i denne forbindelse hedder retshjælp og er en særlig ordning, hvorved småtbemidlede danskere kan få meget billig eller endda helt gratis advokatbistand.

Hvem kan få retshjælp?
Retshjælpen er en ordning, som kun er beregnet for dem, som ikke selv har råd til at betale for en advokat.

Hvis du ikke er klar over, om du falder indenfor disse grænseområder, så tag din selvangivelse med den første gang, at du går til en advokat for retshjælp. Efter at have set din selvangivelse vil advokaten øjeblikkeligt kunne sige, om du er berettiget til gratis rådgivning eller ej.

Hvor finder man en advokat?
Retshjælpen er noget, som tilbydes af mange, men ikke alle advokater. I den situation, så er det nemmeste at tage kontakt til dit lokale dommerkontor, hvor de ligger inde med opdaterede lister for, hvilke advokater er inkluderet i retshjælpsordningen i din retskreds.

Hvad koster retshjælp?
Retshjælpen er i nogle tilfælde meget billig og i andre tilfælde helt gratis. Retshjælpen er i denne forbindelse helt gratis, så frem at du bare ønsker mundtlig rådgivning. Så frem at du også ønsker advokatens aktive hjælp med at udfylde diverse formularer, så vil retshjælpen koste 245 kroner, inklusiv moms.

Endelig, så frem du er engageret i en tvist, som du ønsker advokatens hjælp til at løse, så koster retshjælpen 1120 kroner, inklusiv moms. Det skal dog her siges, at det kun gælder for tvister, som kan løses gennem et forlig.

Så frem at tvisten ender i retten, så falder det uden for retshjælpens domæne. I dette tilfælde kan du eventuelt ansøge om fri proces i stedet for.

I hvilke situationer gælder retshjælpen ikke?
Retshjælp gælder ikke i forbindelse med følgende slags sager:
–    Straffesager
–    Erhvervsdrivendes sager
–    Gældsanering.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *