Fenskær Efterskole blog

Fenskær Efterskole blog¨

Fenskær Efterskole er en praktisk og prøvefri efterskole, der er geografisk placeret i Nr Nissum i Lemvig, ud mod Limfjorden i Midt- og Vestjylland. Fenskær Efterskole er en efterskole for unge med særlige behov, og den tilbyder et spændende, trygt og socialt miljø, hvor der er fokus på den enkelte elevs behov. Fælles for eleverne på Fenskær Efterskole er, at de alle har modtaget specialundervisning i løbet af deres folkeskoletid.

Fenskær Efterskole har en blog, hvor du kan læse om alt hvad eleverne på Fenskær Efterskole fortager sig. På Fenskær Efterskole blog kan du for eksempel læse om, hvordan de forskellige elevhuse hygger sig med spil og lege sammen med deres kontaktlære, eller du kan få indblik i, hvordan en almindelig dag på Fenskær Efterskole ser ud.

Lige nu på Fenskær Efterskole blog

Lige nu på Fenskær Efterskole blog kan du læse om elevernes spændende oplevelsesdag i Randers Regnskov. Som en tradition tager Fenskær Efterskole på nogle spændende oplevelsesdage løbende gennem året, og denne gang gik turen altså til Randers Regnskov, hvor eleverne hørte om regnskoven, dens mange dyrearter og regnskovens specielle klima, der betegnes som verdens lunger.

På Fenskær Efterskole blog kan du læse om hele elevernes dag fra de kørte fra Nr Nissum i Lemvig til Randers, og fra de igen sidst på dagen forlod Randers for at køre tilbage til Fenskær Efterskole i Nr Nissum i Lemvig. En af de mest spændende ting, du kan læse om på Fenskær Efterskole blog er elevernes møde med Randers Regnskovs Kongepython. Guiden havde nemlig medbragt den lange slange, som eleverne kunne få lov at røre, hvis du havde lyst. Du kan også på Fenskær Efterskole blog læse om, hvordan eleverne hele dagen gik side om side med alle Randers Regnskovs mange ufarlige dyr, som for eksempel kaniner, skildpadder og flagermus.

Derudover…

På Fenskær Efterskole blog har du også mulighed for at gå tilbage i arkivet for at se, hvad Fenskær Efterskoles elever lavede for en måned, 6 måneder eller måske flere år siden. Er du for eksempel interesseret i, hvad eleverne foretog sig af spændende ting sidste år, så kan du på Fenskær Efterskole blog læse, at de havde spændende film-uge, hvor de selv skulle producere film. Det kan du læse mere om lige her og du kan se Fenskær Efterskoles elevers film her på Fenskær Efterskole TV.

Rigtig god fornøjelse på Fenskær Efterskole blog!

Undervisningen

Undervisningen på Fenskær Efterskole er præget af, at man som elev har rigtig meget medbestemmelse. Tilgangen på skolen er langt mere praktisk orienteret, end man måske er vant til det fra andre skoler. Du har selv mulighed for at vælge dine valgfag og hvilke værksteder, du kunne tænke dig at deltage i. Praktik er ligeledes en del af kalenderen på Fenskær Efterskole. På værkstederne kan du arbejde med det, du har interesse for og dygtiggøre dig. Værkstederne indebærer alt fra gartneri, idræt, friluftsliv til billedkunst og dansk – og en masse ind i mellem.

Hvad kan man lave på Fenskær Efterskole?

Fenskær Efterskole er en af de efterskoler, der sætter praktiske opgaver og musiske oplevelser højest på dagsordenen. Vi mener, at eleverne får størst mulig glæde af at være fysisk involveret i aktiviteterne. Derfor har vi en masse aktiviteter, hvor hele kroppen kommer i spil.

En af disse aktiviteter på Fenskær Efterskole er billedkunst. Eleverne får mulighed for at tegne, male og lave skulpturer samt grafisk materiale. Det er en god måde at udvikle sine artistiske kompetencer på, og man får sjove oplevelser med alle de andre i billedkunstlokalet.  Eleverne får et indblik i de forskellige kunstneriske retninger, der findes samt forståelse for nogle af verdens mest anerkendte kunstnere. Fenskær Efterskole lader eleverne prøve sig frem med farver, lærreder og stilsammensætning, så man lærer at udtrykke sig på forskellige måder gennem kunsten.

Et andet område Fenskær Efterskole fokuserer på er friluftslivet. Efterskolen befinder sig i Jylland, og der er derfor rig mulighed for at opleve den jyske natur på egen krop. Når man vandrer med Fenskær Efterskole, lærer man blandt andet:

  • At udnytte naturen som sit eget spisekammer
  • At tænde bål
  • At slå lejr i terrænet

Og meget, meget mere.

Musik har en helt speciel plads hos Fenskær Efterskole. Der er både øvede elever, der har spillet hele deres liv og elever, der aldrig har rørt et instrument før. Men lige meget om man er en garvet musiker eller novice, så er der plads og tid til at spille musik. Er du en aspirerende sanger? Måske en latinoinspireret guitarist? Hvad end du interesserer dig for, så kan du på Fenskær Efterskole prøve dit talent af. Hvis du vil have et godt indblik i, hvad der sker i hverdagen, kan du se Fenskær Efterskoles billeder her.

Når du føler dig tryg nok til at øve alene i musiklokalet, får du dit eget adgangskort, så du på alle dagens tidspunkter kan øve dig i musiklokalet.

Der er mange forskellige værksteder på efterskolen. Et af de mest unikke værelser er smykkeværelset. Her laver eleverne deres egne smykker, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Der udforskes i forskellige materialer. Alt lige fra perler til aluminium benyttes.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *