Har du værelse i kælderen?

Har du værelse i kælderen? Er du begyndt at føle dig mere og mere syg? Så skal du være meget opmærksom! Der kan nemlig opstå mange problemer i kældre, som man kan blive syg af. Man skal passe meget på de sygdomme, som kan udvikle sig i kældre, da de faktisk kan være livsvarige. Så sørg altid for at holde øje med din kælder, da du aldrig ved, hvornår du kan blive ramt af det.

Pas på med at lufte for meget ud

Det er altid fornuftigt at lufte ud i boligen, da man har brug for frisk luft. Man må dog ikke gøre det for meget – især ikke i en kælder. En kælder er nemlig altid mere kølig end de andre rum i huset, da den ligger under overfladen. Der vil derfor ikke komme sol ind og det vil derfor gøre en kælder meget koldere. Man kan derfor få lungebetændelse, hvis der konstant er kold i kælderen og det skal man selvfølgelig være opmærksom på. Så sørg altid for at lufte ud 10 minutter om dagen i kælderen og ikke mere. Hvis du gør dette, vil du undgå at løbe ind i en lungebetændelse.

Fugt i kældervægge

Man skal især holde øje med fugt i kældervægge. Det kan være svært at se og man skal derfor altid sørge for at tjekke det én gang om måneden. Nogen kan dog se fugt i kældervægge, da der ofte kommer mørke plamager på væggene. Når det først er kommet frem, skal man hurtigt have fat i en ekspert. For så er kælderen ramt af fugt! Når man først har fået fugt, kan det være svært at slippe af med. Det spreder sig nemlig som lynets hastighed og man må derfor aldrig vende det blinde øje til. Hvis man ikke opdager fugt i tide, kan det udvikle sig til svamp, som er meget skadeligt for os mennesker. Man kan nemlig få astma af den grund. Så få altid kontaktet en professionel, hvis du har opdaget mørke plamager på kældervæggene.
Hvis du ikke kan se noget, men kælderen føles fugtig, kan det også anbefales at få ringet til en i en fart!

Vand i kælderen

Hvis du har haft vand i kælderen, skal du også med det samme ringe efter en ekspert. For der vil være stor risiko for at der er fugt i kældervæggene. Derudover er det vigtigt at få fjernet alle tingene i kælderen, da de også kan blive ramt af fugt. Det kan derfor betale sig at få smidt alt ud og købt nye ting, hvis man gerne vil undgå at blive syg eller at fugten spreder sig i resten af boligen.

You may also like...