Puslespil udvikler din hjerne og bidrager til stressreduktion

Puslespil opfattes af mange mennesker som en lidt simpel og kedelig fritidsaktivitet, der kun egner sig til ældre mennesker og småbørn. Men sandheden om puslespil er faktisk, at det kan være virkelig sjovt at lægge puslespil – også som voksen. Det gælder blot om at finde et spil med et udfordrende motiv og det rette antal brikker.

Puslespil findes med sværhedsgrader for alle aldre og niveauer

Puslespil findes i utroligt mange variationer. Antallet af brikker kan for eksempel være helt ned til 10-20 brikker i puslespil for børn under 3 år og op til mange tusinde brikker i puslespil for garvede puslespilslæggere. Kigger man på motiver, kan man i dag både få puslespil med helt simple motiver til børn og puslespil fra for eksempel producenten Jumbos Wasgij-serie, der er meget komplekse og humoristiske. Det særlige ved Wasgij-pusplespil er, at spillets motiv ikke er det, der vises på æsken, men faktisk viser en reaktion på æskens motiv.

Puslespil virker afstressende og styrker den logiske sans

Få mennesker ved, at puslespil faktisk bidrager til øge koncentration og styrke hjernens logiske sans samt evnen til at se mønstre. At lægge puslespil virker også afstressende på hjernen, idet den får lov til at koncentrere sig om én opgave. For små børn gælder det endvidere, at det at lægge puslespil kan styrke deres finmotorik.

Puslespil kan købes nemt på internettet

Puslespil købte man før i tiden i en fysisk legetøjsforretning eller en dedikeret puslespilsbutik. Sidstnævnte er der ikke mange tilbage af. De er nemlig rykket online som puslespilsshops, og det gør det ekstra nemt og hurtigt at købe puslespil. Online puslespilshops skal ikke betale husleje og har ingen udgifter til butikspersonale, hvilket betyder, at online shops ofte kan tilbyde forbrugeren et meget stort udvalg af puslepil til gode, lave priser. Én af de store online puslespilsshops i Danmark er Puzzleshop.dk. De har puslespil til både børn og voksne og fører alle de store puslespilsmærker – Jumbo, Clementoni, Ravensburger og Jan van Haasteren.

You may also like...