Elektro osmose indstillet til Produktprisen

elektro osmoseHar du hørt om elektro osmose? Nej, det er der mange, der ikke har. Har du hørt om eller prøvet kræfter med fugtige kældre og omfangsdræn, der skal til for at komme fugten til livs? Ja, det har de fleste. Vi lever trods at i Danmark, et af de steder i verden, hvor det regner mest. Hvis ikke du er stødt på teknologien elektro osmose endnu, så er det på tide at stifte bekendtskab med det, som flere af de førende eksperter inden for teknologi omtaler som ”lidt af en genistreg”.

Elektro osmose er en særlig teknologi, der kan afhjælpe fugtproblemer i ejendomme og kældre. Elektro osmose er inden for de seneste par år blevet ikke bare den mest effektive, men også den billigste løsning, når det kommer til fugtige kældre.

Elektro osmose, det mest veldokumenterede system mod fugtige kældre

Teknologien og systemet elektro osmose blev opfundet i 1997 af tyskeren Frank Lindner, der er den førende producent inden for elektro osmose teknologien i Europa. Elektro osmose er, udover at være den mest brugte metode mod fugt i Europa, også populært i både Canada samt USA, og den dag i dag er der installeret intet mindre end 15.000 elektro osmose anlæg rundt om i verden. Det gør elektro osmose til det absolut mest anerkendte og gennemtestet produkt inden for behandling af fugtangreb.

Elektro osmose virker ved at fugten i – for eksempel – kældervæggene borttransporteres gennem nogle strømførende ledninger, elektroder og en lille elektro osmose boks, der monteres på kældervæggene. Gennem de svage impulser af jævnstrøm, der føres ind i murværket vil både vandet og fugten positivt ladet. Der ydermere placeret et negativt ladet spyd i jorden omkring huset, hvilket vil tiltrække det positivt ladede vand ud af murværket. Med andre ord bliver både vand og fugt borttransporteret gennem elektro osmose. Elektro osmose er både en langt billigere og en meget minder omfangsrig metode til at komme fugt i kælderen til livs, sammenlignet med for eksempel et omfangsdræn, der skal graves hele vejen rundt om dit hus – og som også ødelægger din have.

Er elektro osmose ”sort magi”?

Det er ikke kun kunderne, der får udført elektro osmose, der er begejstrede for teknologien. Teknologien er ligefrem blevet hædret og nomineret til Produktprisen tilbage i 2012. Nomineringen af teknologien elektro osmose fandt sted på baggrund af dens næsten ”magiske” evner. Hvor man før har været vant til at måtte grave næsten hele haven omkring huset op, for at komme fugten til livs, kan man i dag blot placere et kit bestående af ledninger, elektroder, en boks samt et el spyd, og få problemet løst.

Fugtige kældre kan tørres helt ved brug af elektro-osmose, der sender vandet fra muren tilbage til jorden. Dansk produkt udnytter princippet med stor succes.

Et af fagfolkene, der arbejder med metoden elektro osmose udtaler, at han ofte møde reaktionen, at elektro osmose må være en slags ”sort magi”, da det kan være svært at sætte sig ind i, hvordan systemet fungerer. Det hjælper heller ikke meget, når han som ekspert på området forklarer dem, at det jo er den såkaldte kapillære suge effekt der brydes med elektro osmose, hvilket gør, at murstenens negativt ladede indre tiltrækker vandets positive ioner for at skabe ligevægt. Ved hjælp af de negativt ladede el spyd uden for huset vil fugt o vand automatisk søge derud, på grund af, at den styrke, der finder sted her, er stærkere end den kapillære opsugning i murstenene. De fleste kunder vælger bare at gå skeptisk til projektet, udtaler han, men er så positivt overraskede, når de ser, hvor effektivt systemet er.

Elektro osmose teknologien hædres

På grund af skybruddet i 2011 fik teknologien elektro osmose ekstra stor bevågenhed i den efterfølgende tid, hvilket helt sikkert også har været medvirkende til, at det året efter blev nomineret til den eftertragtede Produktpris. I 2011s skybrud blev tusindvis af kældre i hovedstadsområdet oversvømmet af vand, og i en lang række af tilfældene blev teknologien elektro osmose brugt til at komme problemerne til livs. En efterfølgende rapport viser desuden, at de, der gjorde brug af elektro osmose sammenlignet med dem, der fik anlagt et omfangsdræn har en langt tørrere kælder den dag i dag, da al fugten blev fjernet på kortere tid.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *