En tagrenovering kan være et billigt alternativ til et nyt tag

En tagrenovering er ikke så besværligt et projekt, som man kunne frygte.

Alt efter hvor mange af de gamle tegl skal udskiftes, og hvor mange kan genbruges, behøver en tagrenovering ikke nødvendigvis være hverken dyrt eller besværlig.

Skal der ikke flyttes meget materiale ned fra – og (især) op på – taget, kan man ofte slippe helt for at skulle benytte stillads til tagrenoveringen. Det kan være nok med et stykke reb at binde sig fast med, og nogle få bunke tegl staglet sammen på toppen, noget man godt kan slæbe op selv.

Der er ofte mange penge at spare ved en tagrenovering, fremfor en decideret udskiftning af taget. Det kommer meget an på hvor store skader det gamle tag har, om det kan betale sig at renovere fremfor at udskifte. Jo mere der skal repareres på – det vil sige udskiftes – jo tættere kommer man på prisen for et helt nyt tag. Og så kan det pludselig være værd at overveje, om man måske hellere skulle springe ud i at få det i stedet.

Der er nemlig også mange fordele ved at få nyt tag. Mens en tagrenovering ikke bidrager til nogen form for værdistigning i huset, er det en helt anden sag at få nyt tag på huset.

Et nyt tag, med efterisolering og det hele, gør et hus meget mere attraktivt. En eventuel køber er pludselig sikker på, at der ikke gemmer sig ubehagelige overraskelse i form af skjult slitage eller skader, og – ikke mindst – at der kommer en ny, gældende garanti på taget.

Et nyt tag byder også på en helt anden æstetisk fornøjelse, end en tagrenovering gør. Får man renoveret taget, kan det faktisk på en måde godt blive grimmere, end det i forvejen var. Et slidt tegltag har en vis charme, og når man kommer friske teglsten på – også selv om de er af nøjagtig samme kulør og type – kan det tydeligt ses, hvordan taget er repareret pletvist. Det pynter ikke just.

Et nyt tag er naturligvis en noget større udskrivning end en simpel tagrenovering. Et gennemsnitligt dansk hus på 150 m2 med vinge- eller faltagsten, løber normalt op i omkring en kvart million kroner, hvis det skal have udskiftet taget. Glem ikke, at ting som projektering, bortafskaffelse af affald og især stillads er rigtig store udskrivninger – udgifter som bliver skåret helt væk, hvis man nøjes med en tagrenovering i stedet.

Som nævnt går man slip af nogen synderlig værdistigning, når man vælger en tagrenovering frem for udskiftning af taget. Men man slipper også for enormt meget hovedbrud med hensyn til planlægning, og selvfølgelig for den store investering.

I trange tider som vores er det en god ide at passe på pengepungen, så tænk dig godt om, før du tager din beslutning.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *