Hvornår er rådgivning fra rigtige håndværkere nødvendigt?

Rådgivning håndværkerePå trods af, at man godt blive fanget af stemningen, når man går i gang med byggeprojekter derhjemme eller i sommerhuset, så er det altså oftest en god ide, at få noget professionel rådgivning fra uddannede håndværkere med på sidelinjen. Ofte er det ligefrem en nødvendighed, hvis man gerne vil undgå at spilde både tid og penge på noget, man i virkeligheden burde have fået rådgivning fra håndværkere til.

Det kan dreje sig om alt fra at få rådgivning til at udfærdige et myndighedsprojekt eller en arbejdstegning til at få håndværkere til at pege på de bedste løsninger og komponenter. Ofte skal der bare professionel håndværker rådgivning til, når man skal kaste sig ud i de lidt større bygge- eller renovations projekter.

Men er det ikke dyrt at få rådgivning fra rigtige håndværkere?

Hvis du går og bekymrer dig om, hvorvidt dit byggeprojekt vil løbe løbsk økonomisk, hvis du allierer dig med rådgivning fra professionelle håndværkere, så er du faldet i en af de klassiske myte fælder. Mange mennesker går og tror, at hvis de først stiller en håndværker så meget som et eneste spørgsmål eller beder om rådgivning, så bliver de ruineret. Netop derfor er der også mange, der undgår at rådgive sig med de professionelle håndværkere inden for det aktuelle fag. Og netop derfor er der også mange der ender ud i uheldige situationer, både med hensyn til den aktuelle lovgivning på området, selve håndværket og ikke mindst materialet. Udfaldet bliver med andre ord ofte hverken tilfredsstillende eller billigt. Slet ikke, hvis det skal bygges om.

Med professionel rådgivning fra de rigtige håndværkere inden for det felt, du har brug for rådgivning til, er du sikker på ikke at ende med de forkerte byggematerialer, klinker i forkerte mål – eller for den sags skyld den helt forkerte fremgangsmåde. Det vil sige, at regnestykket ofte ender med at det rent faktisk er billigere, at få rådgivning fra professionelle håndværkere end ikke at få det. Mottoet er og bliver: gør det helt rigtigt den første gang.

God rådgivning fra rigtige håndværkere = vellykket byggeprojekt

Skal du i gang med det helt store byggeprojekt, eller måske bare tilbygningsprojekt, så vær sikker på, at du gør det helt rigtigt den første gang. Du hverken gider, orker eller har råd til at lave fejl. Slet ikke, hvis det er en weekends byggeprojekt, som du ikke kan arbejde videre på i ugens løb, hvis der er behov for det.

For at understrege vores pointe om, hvorfor det er vigtigt at alliere sig med professionel håndværker rådgivning, når du kaster dig ud i byggeprojekter, har vi nedenfor eksemplificeret med en privatpersons egen oplevelse:

”Jeg satte mig i foråret for at udbygge bryggerset til vores hus i Vanløse, da vi godt kunne tænke os at rykke vores vaskemaskine og tørretumbler ud af vores badeværelse. Jeg tænkte umiddelbart, at det virkede som et ret nemt projekt, da endevæggen jo bare skulle slås ned, udbygges og bygge op igen. Troede jeg. Jeg havde droppet tanken om at få rådgivning hertil at professionelle håndværkere, da jeg tænkte at det var dyrt samt at jeg sagtens kunne klare det selv. Midt i nedrivningsprojektet finder jeg dog ud af, gennem en ven, der er håndværker, at jeg ikke følger den lokale byggeplan samt at jeg skulle have søgt tilladelse til at udbygge. Derudover fandt jeg først ud af efter nedrivningen, at man ikke kunne få det samme bygematerialer, som der oprindeligt var brugt. Jeg anede ikke, hvad jeg skulle gå efter, og valgte bare at følge Silvan-mandens råd, på trods af, at han ikke vidste hvilke materialer der oprindeligt var brugt. Lang historie kort, endte jeg med en stor både for ikke at overholde reglementet for lokal tilbygning i min kommune + et meget uperfekt resultat. Jeg har nu et bryggers med mursten i to farver samt et tag, der ikke ser ordentligt ud. Hvis jeg skulle gøre noget om, så ville jeg have startet med at få rådgivning fra professionelle håndværkere, der kunne have lagt en slagplan for mig.” Mads, 34, Vanløse.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *