Der findes mange former for støjdæmpning i København

Høreskader kommer ofte snigende. Pludselig opdager du skruer op for radio og fjernsyn. Det bliver sværere og sværere at høre de samtaler der foregår i frokostpausen på din arbejdsplads, og når familien er samlet omkring middagsbordet bliver du beskyldt for at ikke lytte efter.

I by-miljøet mødes du af en masse støj lige så snart du sætter dig op på cyklen, eller træder ud på fortovet. Du er efterhånden så vandt til larm og lyde i gadebilledet, at du ikke tænker over den støjdæmpning som København ren faktisk byder på. Der findes støjdæmpning i København i flere former. Alle de grønne oaser byen byder på er en rigtig god lyd dæmper, både det at det findes der som et område der optager plads i asfaltjunglen giver støjdæmpning i København, men også at du kan gå ind i området/parken betyder at du forvinder væk fra de larmende gader. Alle de smukke vandområder og kanaler giver også støjdæmpning i København, de hårde flader brydes af vandet der opsluger støj.

Så selve byens opbygning byder på støjdæmpning i sig selv. Men dette er ikke nok, I de tættest beboede bydele er der flere boliger, som ikke kan overholde den vejledende grænseværdi på 58 dB, her bør Københavns kommune sørge for støjdæmpning til byens borgere. Derudover er der alle de områder hvor der er vejarbejde og metrobyggeri hvor støjniveauet kommer langt over grænseværdien, selv for den borger der blot passerer forbi er generne store. Støjdæmpning i København kan forbedres, by arkitekter bør værne om byens borgere og konstruere mobil støjdæmpning til København der kan flyttes til de områder der er hårdest belastet, f.eks ved byggeri. Ved at mindske støj i byen, opretholdes der en proaktiv tilgang til de snigende høreskader vi alle bliver konfronteret med.

støjdæmpning københavn

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *