Hvordan får jeg et flot smil?

Et blændende smil er noget, de fleste af os drømmer om at være i besiddelse af. Skinnende hvide tænder og en tandrække, der står snorlige giver ikke alene et godt velbefindende, men gør også underværker for udseendet. Tandretning med Invisalign kan være en metode til at opnå et godt resultat, hvis du ønsker et pænt og harmonisk tandsæt.

Hvad er Invisalign?

Invisalign er en moderne tandbøjle, som er gennemsigtig og næsten usynlig. Man undgår dermed de lidet flatterende og fastsiddende metalbøjler, som mange mennesker kan føle er både generende at tale med, besværlige at holde rene og ikke mindst uklædelige for udseendet.

Sådan foregår behandlingen

Behandlingen med Invisalign foregår ved, at skinnerne løbende udskiftes fra uge til uge med nye skinner, som gradvist flytter tænderne. Størrelsesændringen på skinnerne er minimal fra gang til gang og dermed forholdsvist nænsom. Du kan booke en forundersøgelse ved en tandlæge, som er specialiseret i Invisalign, og som kan give dig en realistisk vurdering og et sandsynligt tidsestimat. Ved hjælp af 3D-teknologi kan tandlægen også vise dig, hvordan dit smil vil tage sig ud efter endt behandling og fortælle dig mere om forløbet.

Hvad er forskellen mellem Invisalign og Inman Aligner?

Behandlingen med Invisalign bruges i situationer, hvor man har mellemrum mellem tænderne eller en skæv og uhensigtsmæssig tandstilling, som kan give et forkert tandbid i munden. Inman Aligner er en tandbøjle, der især benyttes, hvis man overvejende har skævtsiddende fortænder.

Hvad er fordelene ved at vælge Invisalign?

  • Bøjlen er aftagelig
  • Bøjlen er gennemsigtig/’usynlig’
  • Bøjlen er nem at renholde
  • Behandlingstiden er oftest på blot 6-12 mdr. (afhængig af tandstilling)

Hvor længe varer behandlingen?


Invisalign-bøjlen skal bæres i størstedelen af døgnets timer, minimum i ca. 20 timer, som er det anbefalede timeantal. Behandlingen med Invisalign kan vare fra et halvt til halvandet år. Hvor længe, bøjlen konkret skal bæres, afhænger af den oprindelige tandstilling, og hvor megen tandretning, der er behov for.

En aftagelig bøjle


Invisalign har den fordel, at bøjlen uden problemer kan tages af og på. Det gør det nemmere at renholde skinnen, da de kan tages af under måltider og rengøres i hånden. Dermed bliver skinnen ikke eksponeret for madrester, og man kan nemmere gøre skinnen ren.

Hvordan sikrer jeg tilbagefald?


I nogle tilfælde vil der ske det, at tandstillingen kan flytte sig tilbage til udgangspunktet. Hvis du beslutter dig for tandretning med Invisalign, kan du undersøge markedet grundigt og vælge en erfaren specialist, som kan sikre dig mod tilbagefald til den oprindelige tandstilling. Hver enkelt tilfælde og tandsæt er unikt, men med den rette vejledning, sikres du det mest optimale forløb og ikke mindst et tilfredsstillende og blivende resultat.

You may also like...