Øjenlæge – skal du have en behandling hos en øjenkirurg?

Har du problemer med øjnene? Nærsynethed, langsynethed, dårligt perifert syn, kikkertsyn, tynde hornhinder, bygningsfejl eller andet? Så bør du få behandling hos en øjenlæge eller øjenkirurg.

Gå ikke til en optiker, men vælg en dygtig øjenlæge

Mange mennesker, der oplever problemer med øjnene tror fejlagtigt, at de bør gå til en optiker. En optiker kan bestemt også hjælpe med visse problemer, men i sidste ende vil optikerens løsning altid være at forsøge at sælge dig enten briller eller kontaktlinser. Det er jo sådan, at en optiker laver forretning. Og i en del tilfælde løser briller eller kontaktlinser slet ikke det egentlige problem og fungerer blot som symptombehandling.

En øjenlæge har, i modsætning til den typiske optiker, den fornødne uddannelse til at vurdere, om dine øjenproblemer bør behandles med laser eller en øjenoperation. Det lyder måske lidt voldsomt, men hos en øjenlæge kan dine øjenproblemer potentielt blive løst for evigt uden, at du skal blive ved med at bruge briller eller poste penge i kontaktlinser.

Og hvis konklusionen hos din øjenlæge er, at du ikke behøver hverken laser eller operation, så kan du jo altid gå til en optiker bagefter. Hos langt de fleste øjenlæger er forundersøgelsen nemlig gratis. Så du taber ikke noget ved at gå til øjenlæge først, men har rigtig meget at vinde.

En øjenlæge kan hjælpe med alt fra grå stær til bygningsfejl

En øjenlæge eller øjenkirurg kan hjælpe dig med behandling af en lang række øjenlidelser, heriblandt:

  • Grøn stær
  • Grå stær
  • Nærsynethed
  • Langsynethed
  • Tynde hornhinder
  • Bygningsfejl

Typisk behandler en øjenlæge disse øjenlidelser med enten en operation eller moderne laserteknik. Øjenlæge Peter Brincker pionerede laserteknikken i Danmark, og hans klinik i Charlottenlund er stadig førende inden for laserbehandling af øjenlidelser.

Behandling hos en øjenlæge er smertefrit

Nogle mennesker fravælger at gå til en øjenlæge med deres øjenproblemer, fordi de er bange for, at en øjenhandling eller -operation kommer til at være smertefuld. Men en dygtig øjenlæge kan sørge for, at oplevelsen bliver komplet uden smerter.

Øjenlægen vil ved behandlingen typisk først dryppe dine øjne med en lokalbedøvende væske. Hvis du bliver opereret af en øjenlæge, er du vågen under operationen, men mærker slet ikke, at du bliver opereret, andet end at du kan fornemme lyset, som du ligger under. Hvis du modtager en laserbehandling af en øjenlæge, så varer hele seancen kun ca. 30 sekunder, og her kan du heller ikke mærke behandlingen.

Andre mennesker fravælger at gå til en øjenlæge, fordi de tror, at en øjenbehandling tager lang tid og kræver en sygemelding fra arbejdet. Men din øjenlæge kan hurtigt informere dig om, at sådan forholder det sig slet ikke. Dit syn vil være normalt max. 24 timer efter din operation eller behandling hos øjenlægen. Oftest er du tilbage i din normale situation samme dag efter din behandling, og sygemelding er normalt ikke nødvendig.

You may also like...