Løbecykler til børn der skal lære at cykle

De fleste ved, hvor vigtigt det er at lære at cykle. Det er dog ikke alle, der har lige nemt ved det. Her kommer løbecykler dig til undsætning. Løbecykler er i løbet af de sidste par år blevet mere og mere populære, fordi de styrker barnets balance, og samtidig er med til at styrke barnets fortrolighed med det at cykle. Flere og flere daginstitutioner har da også indkøbt di populære løbecykler, og de går fint hånd i hånd med en masse af de andre ”køretøjer”, der findes på legepladsen.

Hvilken skal man vælge?
Det vigtigste når man skal vælge sin nye løbecykel er, at den har den rette størrelse (højde), så den passer til det barn, der skal bruge den. Om løbecykler er lavet i træ eller stål er underordnet for funktionaliteten, så det vil nok være et spørgsmål om smag og behag.

Skal barnet bære cykelhjelm?
Der er jo ingen, der ønsker, at deres børn slår sig, og selv om det bare er en løbecykel, og barnet hurtigt kan sætte en fod ned, så kan farten godt blive relativ høj på sådan en cykel, og det er derfor min anbefaling, at man køber en cykelhjelm til sit barn. De fleste cykelhjelme vokser jo også med barnet, idet de kan spændes ud, efterhånden som barnets hoved vokser, og det betyder jo, at cykelhjelmen højst sandsynligt vil kunne bruges, når man skal skifte til rigtig cykel senere hen. Man kører jo ikke på vejen med sådan en løbecykel, så det er nok ikke nødvendigt at tænke på lys og reflekser. De fleste holder sig til lukkede stier, hvor der ikke kommer bilister eller knallerter. Det gælder jo om, at introduktionen til cykel livet bliver så god som mulig, og personligt tror jeg, at løbecykler gør det meget lettere for rigtig mange børn at lære at cykle.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *