Sikker arbejdsbeklædning og sikkerhedssko

Flere jobs kræver uniform. Uniformen giver genkendelighed på arbejdspladsen og på nogle arbejdspladser er det strengt nødvendigt, f.eks. restauranten, så vi kan spotte servitricen. Uniformen giver også arbejdskomfort, fysioterapeuten får fri bevægelighed i sine løse bukser og trøje.  Der er uniformer der skal sikre medarbejderen imod skader der kan opstå i forbindelse med arbejdet.  Sikker arbejdsuniform er et større område og dækker mange forskellige fag, fælles for dem alle er at de skal sikre at medarbejderen i tilfælde af uheld eller dem i dennes nærhed, og er derfor tilpasset netop det specifikke erhverv.

Sikkerhedssko er nødvendigvis ikke noget der  behøver at være tilpasset efter et specifikt erhverv, flere forskellige erhverv kan sagtens bære de samme sikkerhedssko. Her vægtes hvilken form for risiko medarbejderen udsættes for, sammen med den bevægelighed arbejdet kræver.  Ved sikkerhedssko kigger man på hvilken risikofaktor for evt. skader der foreligger for arbejdspladsen.

sikkerhedssko

Der findes mange forskellige sikkerhedssko, håndværkerne har typisk brug for en sikkerhedssko der er komfortabel med god bevægelighed i, eftersom de klatrer rundt mulige og umulige steder, ligeledes skal de have metal i skoen der beskytter dem, hvorimod en Security medarbejder der arbejder i lufthavnen af naturlige årsager ikke skal have metal i sine sikkerhedssko. Men dem der håndterer bagagen bruger den samme sikkerhedssko som håndværkeren. Det er hvilken type arbejde der udføres der afgør valget af sikkerhedssko.

Det samme gør sig gældende når det kommer til valget af hovedbeklædning. Køkkenpersonale og sygehuspersonale har brug for at dække deres hår, hvor byggearbejderen har brug for at beskytte hovedet for nedfaldende ting. Det er vigtigt at hver arbejdsplads tager stilling til hvilken form for beklædning der gavner medarbejderen i at udføre sit arbejde, samtidigt med at der er tænkt på at sikre medarbejderen, og de mennesker der færdes i dennes nærhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *