Orifice plates: Hvad bruges de til?

Hvis du fx arbejder inden for energi-og forsyningssektoren, har du måske hørt om orifice plates. Måske ved du præcis hvad det bruges til, måske har du blot hørt det omtalt blandt kollegaer, uden præcis at vide hvad det bruges til, eller måske har du aldrig hørt om det før. Uanset hvad, så er det helt i orden. Her får du nemlig meget mere viden om orifice plates.

Kort beskrivelse af orifice plates

Orifice plates er et særligt komponent, og anvendes inden for en lang række industrier. Formålet med dem er at måle flowhastigheden. Det kan fx være flowet af gas, væsker og damp. Orifice plates er en omkostningseffektiv løsning, som er skabt af en tynd metalplade, hvor der er et hul i midten. Der findes forskellige udgaver, som skal installeres på forskellig vis. Den klassiske udgave skal installeres mellem orifice-flanger eller orifice plates med indbyggede tapninger, der kan monteres mellem almindelige flangeforbindelser.

Forskellige typer orifice plates

  • Orifice Plates Series ISB/1 og Orifice Plates Type ISB/2
  • Flow Element Type ISB/1EP
  • Orifice Plates Series MEF
  • Orifice Plates Series MRK
  • Meter rund Series MSRF og MSRS

Hvem sælger orifice plates?

Orifice plates sælges hos EMCO Controls. Det er en virksomhed, som har eksisteret siden 1966, som har udviklet kritiske komponenter til større systemer, hvor man skal måle flow, level og temperatur. Gennem årene har de opbygget en stor knowhow og har erfaring med løsninger til en lang række brancher og industrier. På deres referenceliste er kendte brands som Mærsk Oil, Shell, Statoil og det tidligere Dong Energy.

De har anerkendte certifikater ISO 9001:2015, ISO 3834-2:202, EAC TR CU og Modul H.

You may also like...