Processen omkring testamenteoprettelse

At oprette et testamente kan være en hård og besværlig proces, da kan være mange gode grunde til at oprette et testamente. Det kan fx være at man er blevet skilt og man ikke har skrevet i sit testamente at man efterfølgende ved en skilsmisse gerne vil at den person man er blevet skilt ikke skal arve noget, efter ens død, da denne fortsat stadig kan arve noget efter din død, da arven ikke automatisk bortfalder efter skilsmisse.

Det kan dog også være at man gerne vil omfordele sin arv mellem arvingerne, da man gerne til gode ser en bestemt person frem for en anden, hvis man har lyst til det. Derfor er det en god ide at opsøge en advokat som kan se dit testamente igennem, og give dig varetage dine interesser.

Notartestamente eller vidnetestamente?
Mange tror fejlagtigt at man bare rive sit nuværende testamente over, og dermed gælder testamentet ikke længere. Dette er en meget farlig antagelse, da man faktisk skal lave en tilbagekaldelse af sit testamente til notaren. Et notartestamente er det som bliver registeret på dit cpr. nr, da det på denne måde dine arvinger bliver sikret, i tilfælde af dødsfald. Denne metode er den sikreste, da dit testamente bliver officielt registeret. Man kan også vælge at få sig et vidnetestamente som skal underskrives af 2 uafhængige vidner, og som du selv skal opbevare, dette kan være risikabelt i tilfælde af at du skulle komme til at gøre testamentet væk. Derfor er anbefales det at man får lavet sig et notartestamente, da dette som sagt bliver officielt registeret.

Hvis du gerne vil vide mere omkring oprettelse af testamente så klik her.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *