Ønsker du at blive gældfri? Gældsrådgivning kan være vejen

De fleste af os har set eller hørt om programserien, Luksusfælden, som bliver vist på TV3. Serien omhandler en person, et par eller en familie, som sidder så dybt begravet i gæld, at de har brug for professionel hjælp til at komme ud af gælden.

En tilværelse med stor gæld er desværre virkelighed for rigtig mange danskere. Unge som gamle, højtuddannede som lavtuddannede. Alle kan ende i en situation, hvor det er så svært at komme gælden til livs, at det skaber dybe følelsesmæssige problemer. Gæld kan skyldes rigtig mange ting heriblandt tvangsauktion, skilsmisse, virksomhedskonkurs, sygdom, spilleproblemer, overforbrug og meget, meget mere.

Mange tyer desværre til de forkerte lappeløsninger såsom at dække gælden med nye lån, og andre vælger helt at ignorere brevene og opkaldene fra kreditorerne. Og det er hér, at det for alvor går galt. Det skyldes oftest, at personen eller personerne bag gælden ganske enkelt ikke har ressourcerne eller kompetencerne til at få gjort noget ved den store gæld, og det er hér at gældsrådgivning kommer ind i billedet.

Hvad kan en gældsrådgiver hjælpe med?
Overordnet set, vil rådgiveren hjælpe dig med at komme din gæld til livs. I første omgang vil rådgiveren tage kontakt til dine kreditorer og prøve at nå til en løsning med disse. Dette sker oftest ved, at der bliver lavet en form for akkordordning eller en moratorieordning. I disse tilfælde vil kreditorerne fremover kontakte rådgiveren frem for dig, så du ikke længere vil blive presset og i sidste ende træffe de forkerte beslutninger.

Du vil derudover også blive rådgivet i, hvad der vil komme til at ske i fogedretten, når din sag sendes dertil, samt hvad det betyder, når sagens anmeldes til RKI.

Så står du eller en af dine kære i stor gæld, så anbefales du, at tage kontakt til en advokat.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *