Botox og plastikkirurgi: Nutidens tendenser

I dag skal det handle om plastikkirurgi og botox. Flere og flere danskere benytter sig jævnligt af disse forsøg på at skabe sig et perfekt ydre, og tendensen er stødt stigende. Det er blevet umådeligt vigtigt at skjule sine alderstegn og naturlige hudfolder, men hvorfor? Det vil denne artikel forsøge at belyse nærmere.

Først og fremmest er det relevant lige at forklare, hvad botox helt præcist bruges til.

Botoxens mange egenskaber

Botox egner sig især til at mindske rynkerne ved sammentrækninger i huden, fx rynker i panden, rynker mellem øjenbrynene, smilerynker samt rynker ved læberne og ved næsefløjene.

Botox virker således, at det midlertidigt afslapper musklerne, hvorved rynkerne mindskes eller udglattes helt. Dette er dog en proces, der skal foretages regelmæssigt, da rynkerne er tilbagevendende. En botox-behandling holder som regel mellem 2-8 måneder.

Det tager kun få minutter at få indsprøjtet botoxen i ansigtet, og virkningen ses efter 1-14 dage.

Kritik

Mange er af den opfattelse, at botox, og andre former for plastikkirurgi, giver mimikløse ansigtstræk, men dette er en myte. Naturligvis sker det i nogle tilfælde, afhængigt af lægen, botoxen og patientens reaktion på botoxen, men det er langt fra en selvfølge, hvis man ser sig godt for, når man vælger klinik. Her er Nygart Privathospital værd at nævne. Nygart har gjort sig bemærket i de danske medier ved forskellige offentlige optrædener, og de har et rigtigt positivt omdømme. De har specialiseret sig i plastikkirurgi, og er et af Danmarks førende privathospitaler inden for netop plastikkirurgi.

Vidste du

Vidste du, at botox er den mest udbredte kosmetiske behandling på verdensplan? I 2012 blev der alene i USA givet mellem 4-6 millioner botox-behandlinger.

botox - plastikkirurgi

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *