Det fortæller dine ansattes sygefravær dig

Driver man en virksomhed er noget af det vigtigste at holde øje med, når det kommer til medarbejderne, er medarbejdernes sygefravær. Sygefraværet fortæller rigtigt meget om, hvor godt de ansatte har det på arbejdspladsen, og om de har arbejdsglæde eller ej, og i sidste ende kan man som virksomhedsejer faktisk foretage sig nogle tiltag for at nedbringe sygefraværet.

Mange virksomhedsejere finder det umådeligt irriterende hver eneste gang, en medarbejder melder sig syg, og hvad mange medarbejdere ikke ved er, at lederen som regel hurtigt kan gennemskue, om personen virkelig er syg, eller om der ligger andre problemer bag det høje sygefravær. Måske er det problemer, som medarbejderen ikke ønsker at påpege over for lederen i forhåbning om at ignorere en eventuel konflikt.

Et højt sygefravær afslører nemlig ofte en forsvundet eller ikke-eksisterende arbejdsglæde, og er lederen klar over dette, har ham mulighed for at gøre noget ved det. En medarbejder med arbejdsglæde er en rigtig fordelagtig investering for en virksomhed, og det kan derfor betale sig for lederne at kigge sygefraværet i sømmene.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *