LED pærer og billige GU 10 er vejen frem for den miljøbevidste

Lys er mere end bare belysning af rummet, så vi kan se, hvad vi laver og ikke støder tæerne på sofaben; lys har meget at skulle have sagt med hensyn til stemningen i et bestemt rum. I dag er det muligt at få LED pærer med GU 10 fatninger, som faktisk er ret billige, og som samtidig giver et dejligt lys.

Det kan helt klart betale sig at overveje LED pærer frem for de gamle glødelamper. LED pærer kan holde 50 gange så lang tid, og prisen er derfor meget hurtigt tjent ind. LED pærer er ofte lavet til GU 10 fatninger og billige GU 10 fatninger meget nemme at få fat i, men bare for få år siden, var GU 10 ikke kendt for at være billige. Her var det ikke unormalt, at man skulle af med 300-400 kroner pr. pære. Det er heldigvis ikke tilfældet i dag, hvor ikke bare den lave førstegangspris gør GU 10 fatninger billige – den lange levetid vil gøre noget af et indhug i lysregningen.

Teknikken bag LED pærer har faktisk eksisteret i mange år. Allerede i starten af 1900-tallet opdagede diverse forskere muligheden for at skabe lys på denne måde, men det var først meget senere, at man var i stand til at bruge det til lys. I starten blev LED pærer flittigt brugt i lommeregnere, mobiltelefoner og lignende skærme, der kræver lys med lang levetid, men ikke nødvendigvis det bedste lys.

Da man bestemte sig for at udnytte LED pærernes lange levetid til brug i hjemmet, måtte man finde ud af at sprede lyset, da dioderne kun lyste i en retning. I dag er man nået så langt med skabelsen af GU 10 LED pærer, at de er billige nok for hr og fru Danmark at købe. Det er et genialt produkt, da lysregningen for folk efterhånden bliver lavere og lavere.

Med øje for klimeforandringerne og den finansielle krise er dette virkelig et produkt, der har alt på det rene. Længere levetid resulterer i flere sparede penge, men ikke bare det – det er også en hel del bedre for miljøet, når man ikke skal smide pæren ud efter kort tid for at købe ny.

You may also like...

3 Responses

  1. Josephine Petersen siger:

    Det er så fedt, at GU 10 fatninger og LEd pærer er blevet billige. Jeg har fulgt udviklingen i længere tid, og det er rart at se, at viden om netop dette produkt, som kan have en rigtig god effekt for økonomien og miljøet, bliver delt mere og mere.

  2. bedavaadmin siger:

    Præcis! Det tog lidt tid for dem at finde den rigtige måde at gøre det på, men i dag er der næsten ingen undskyldning for ikke at bruge LED frem for glødepærer!

  3. Amanda Poulsen siger:

    Staten burde gå ind og give fordele til dem som udelukkende bruger LED pærer. Især større virksomheder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *