Psykiske syge får behandling vha. psykiatrisk behandlingstilbud

Antallet af psykiske syge danskere stiger og stiger, men får de alle den behandling, de har brug for? I dagens artikel vil vi se nærmere på, hvordan man kan få hjælp til behandling af sin sygdom eller lidelse ved hjælp af et psykiatrisk behandlingstilbud, så vil du læse om de syges vilkår, skal du endelige læse med her.

Med udgangspunkt i et psykiatrisk behandlingstilbud

Granhøjen er et såkaldt helhedstilbud, der vægter koordineret indsats mellem beboernes hverdag i sin bolig og arbejdsliv med terapeutiske og psykiatriske behandlingstilbud utroligt højt. For at imødekomme beboernes behov og sørge for, at de modtager lige præcis den behandling, de har brug for, er det nødvendigt at lytte til beboerens ønsker og behov og derudfra vurdere, om den psykiske syge har brug for et midlertidigt eller længerevarende botilbud.

Hvem er beboerne på de psykiatriske behandlingstilbud

Beboerne hos Granhøjen er som regel psykiske syge patienter, der kommer fra en problemfyldt fortid, som regel med den syge som den mere dominerende rolle. Bearbejdes fortidens problemer og konflikter ikke, vil den syge blive fastlåst i den negative cyklus, hvilket desværre har den effekt, at beboerne ser sig selv som mennesker, der ikke kan fungere i et almindeligt hverdagsliv og dermed fastholder sig selv i den psykiske sygdom eller lidelse. Med et psykiatrisk behandlingstilbud arbejdes der hårdt for at sørge for, at beboeren kommer ud af den sygdomsbetonede identitet og genfinder sig selv. Kun på denne måde kan man hjælpe beboeren til at kunne fungere i en almindelig hverdag, fastholde et arbejde og overskue huslige pligter.

Formålet med et psykiatrisk behandlingstilbud er altså med andre ord at sørge for, at beboerne på et tidspunkt kan genvinde deres oprindelige identitet og dermed kunne fungere som et sundt og raskt individ.

You may also like...

2 Responses

  1. Anne Mette siger:

    Jeg synes, at der burde afsættes langt flere penge til de psykiatriske behandlingstilbud, så der er flere, der kan være så heldig at få et botilbud.

  2. Marie siger:

    Jeg er helt enig med Anne Mette i, at der burde afsættes langt flere penge til de psykiatriske behandlingstilbud!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *