Smykkefremstilling kan hjælpe skolebørn til bedre indlæring

Smykkefremstilling kan udgøre en rigtig god workshop for børn, som med den rette vejledning og materiale kan få utrolig meget ud af en dag med en kreativ workshop på skemaet.

Det er ikke alle børn, der er lige glade for at gå i skole. Der kan være mange årsager til, at et barn oplever indlæringsvanskeligheder i skolen. Det kan være, det er den forkerte pædagogiske vinkel, der bruges. Det kan være barnet oplever problemer derhjemme, eller det kan skyldes noget helt tredje. Disse børn – og alle andre børn for den sags skyld – kan få rigtig meget ud af kreative workshops, hvor man lære på en anden måde end udelukkende intellektuelt.

Børn er i virkeligheden fantastiske til at lære, det kræver bare den rette indlæringsmetode 
Smykkefremstilling giver børnene en chance for at bruge deres kreativitet på en anderledes måde. De kan se, at resultatet kan blive et produkt, som de kan tage med hjem og få glæde af. De vil helt automatisk stræbe efter at blive bedre til at skabe præcis det, de vil have. Man behøver sjældent gøre andet end at støtte og skubbe børnene i den rigtige retning, når de vil lære om smykkefremstilling. Så snart de har sat sig for at lære noget, så skal de nok lære det.

Smykkefremstilling kan på den måde give børn, der ellers ikke forbinder skolen med noget positivt, en succesoplevelse, som de ligefrem har et håndgribeligt bevis på. Smykkefremstilling og andre kreative workshops kan også give læreren eller pædagogen en bedre forståelse af barnets indlæringsevne. Det kan være, at et bestemt barn lære meget bedre ved at have hænderne gravet godt ned i emnet frem for at skulle sidde og kæmpe for at koncentrere sig, mens en lærer tegner og fortæller ved tavlen. Og derudover er smykkefremstilling også bare sjovt og givende for alle involverede.

You may also like...

1 Response

  1. Tina Olsson siger:

    Det giver jo faktisk mening! Vi har en knægt i 3. klasse, som simpelthen ikke kan sidde stille og som har store indlæringsproblemer. Måske kreative workshops ville hjælpe. Jeg ved ikke helt, hvor interesseret han ville være i smykkefremstilling, men man kunne prøve noget lignende kreativt. Tak for inspirationen!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *