Valg af lagerhotel – Stort eller småt?

At finde den helt rette løsning i forhold til din virksomheds lager er ikke let, og det er ikke let at beslutte, hvor og hvordan man skal tilknyttes et lagerhotel. Det kræver overvejelse, men ligesom med andre ting relateret til din virksomhed skal du også være handlekraftig, og tit må man træffe en hurtig beslutning omkring valg af lagerhotel.

Har man imidlertid et stort lager og meget at flytte på, kan det være altafgørende at træffe den rette beslutning fra første færd. Læser du med her, er du godt på vej i overvejelserne omkring et lagerhotel, og vi ønsker at komplimentere dig for, at du giver dig selv tid til at researche. Det er sådan en ansvarlig leder af en virksomhed agerer.

Der er stor forskel på, hvordan du skal vælge lagerhotel alt efter hvad du sælger. Derfor er dette først og fremmest nogle overordnede overvejelser du kan gøre dig før du finder det helt rigtige lagerhotel til din virksomheds varer.

Det lille lager – Fordele og ulemper

Lad os starte med det mindre lager. Her vil du kunne få en billigere husleje, og du vil også kunne spare penge på din forsikring. Ligeledes er der mindre administration forbundet med et lille lager, hvis du har tænkt dig at være meget ’hands on’ omkring din lagerhotels-løsning.

Med et mindre lager kan du også hurtigt omstille dig. Så hvis din virksomhed er meget følsom over for hurtige ændringer og trends i jeres branche, så er fleksibilitet og omstillingsevne vigtig – Der kan et lille lager/lagerhotel være en fordel.

Der er også ulemper ved at vælge et lille lager. Den første giver sig selv: Du har ikke lige så meget plads. Det kan betyde, at det bliver dyrere for dig at købe ind, da du ikke kan nyde godt af store mængderabatter, som konkurrenter, der har til huse i store lagerhoteller kan.

Transport kan ligeledes blive dyr, og din leveringstid til kunder bliver længere, fordi processerne omkring afsendelse ikke er lige så standardiserede og ”store”.

Det store lager – Fordele og ulemper

Har du et stort lager, så kan du købe billigere ind fra dine leverandører, da du kan tage mange flere varer hjem på én gang. Det er naturligvis det modsatte af eksemplet med det lille lager eller lagerhotel ovenfor. Ofte vil du også kunne levere hurtigere til dine kunder, da et stort lagerhotel er meget mere fleksibelt og bedre forbundet til de som varetager fragten af dine vare – Det giver oven i hatten også billigere transport. Det er en besparelse, som dine kunder måske også vil kunne mærke, især hvis du udelukkende driver din forretning online.

Huslejen på et stort lagerhotel er dyrere, det siger næsten sig selv, men det skal alligevel nævnes. Der er også mere administration, med mindre du vælge en løsning, hvor lagerhotellet tager en stor del af slæbet. Det er nemmere, men ikke nødvendigvis billigt, og vi ved vist også godt som virksomhedsledere, hvor svært (læs: umuligt) det kan være, ikke at ville have en finger med i spillet i alle områder af vores forretning.

Har du et stort lagerhotel fyldt op med varer, binder du desuden også en stor del af din virksomheds midler i lageret. Og det bliver pludselig lettere at brænde inde med nogle varer, som du har svært ved at komme af med.

Findes formlen for valg af lagerhotel?

Hvordan finder du det lagerhotel, som er perfekt for din virksomhed? Der er ingen endegyldige svar på, hvordan man vælger den mest optimale løsning lagerbeholdning. Men find en løsning, som også kan fungere for dig og din virksomhed på lang sigt.

You may also like...

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *